Deri Hakkında
Posted in

Suni Deri

Suni Deri
Posted in

Suni Deri

Gerçek deriye benzer bir yapıda olan, kullanım alanı gerçek deri kadar fazla olmasa da geniş olan deri türü suni derilerdir.

Suni deri, belirli işlemler uygulanarak, gerçek deriye benzetilmeye çalışılan derilerdir. Sentetik deriler olarak da isimlendirilmektedir. İki şekilde oluşabilmektedir.

Maliyetleri gerçek deriye göre çok daha düşüktür.Düşük maliyeti sebebi ile giyim sektöründe, otomotiv parçalarında ve mobilya sektöründe sıkça kullanılmaktadır. Gözenekleri yoktur bu sebeple de hava alış-verişi olmamaktadır.

Suni Deri Nedir?

Üretiminin daha kolay olmasının yanında üretim maliyeti de çok düşük olan, hakiki derilerin yerini alıyor desek yanlış söylemiş olmayız. PVC ve poliüretan malzemeleri ile birlikte üretilmektedir.

Çantalarda, cüzdanlarda, koltuk döşemelerinde, kemerlerde ve daha birçok üründe kullanılmaktadır. Hakiki derilere göre bir diğer dezavantajı da yıpranma ve eskime süresinin daha kısa olmasıdır. Hakiki derilere göre daha kısa sürede yıpranmakta ve eskimektedir.

Teknolojik gelişmelerin de artması ile birlikte, görünüş olarak kalite yakalansa da hakiki derilerle, arasında nitelik olarak fark hala bulunmaktadır.

Suni Deri Nasıl Üretilir?

Suni derinin en temel iki bileşeni;Polivinil klorür yani PVC ve Poliüretan (PU) reçineleridir. Bu maddelere ek olarak diğer yardımcı kimyasallardan da yararlanılmaktadır. Suni derinin doğal benzeri deri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

 Suni Deri Nerelerde Kullanılır?

Temizliği yaparken çamaşır suyu kullanmayınız. Çamaşır makinesinde temizlemeyin ve kuru temizleme işlemi yapmayın. Sadece bir sabun ve bez yardımı ile temizleme yapın.Ayrıca belirtmek gerekir ki ütülenmez.  Boyama işlemi de gerçekleştirilmemektedir. Boyama işlemi yapılması, onu eski haline döndürmez.

Yapısı gereği plastiktir ve o plastik kokusu net bir şekilde belli olmaktadır. Ayrıca gözenekleri bulunmamaktadır. Fakat gerçek deriden gözenekler bulunmaktadır. Çektirme ve gerdirme gibi işlemler yapılması tahrip olmasına sebep olacaktır. Zorlandığı zaman tabakaları çatlayacaktır. Ancak gerçek deriler esnetilip, gerdirilebilir. En fazla kullanıldığı alanın ayakkabı üretimi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Güneşten zarar görecektir. Bu sebeple üretilmiş eşyalarınızı uzun süre güneş ışığında bırakmanızı önermiyoruz. Maliyeti düşük olması sebebi ile giyim sektöründe fazlaca karşılaşmaktayız. Özellikle ayakkabılarda, çantalarda, kemerlerde ve cüzdanlarda kullanılmaktadır. Ayrıca ceketler ve koltuk döşemelerinde de sıkça kullanılmaktadır.

Bizi sosyal medya üzerinden takip edebilir ve oradan da sipariş verebilirsiniz.

 

İletişim Bilgilerimiz

İstoç Ticaret Merkezi 19. Ada No:86-88 Bağcılar / İstanbul

[email protected]
Tel: (0212) 659 53 42